De toekomst biedt legio kansen en mogelijkheden. Maar deze zien en omarmen is makkelijker gezegd dan gedaan. Welke nieuwe ontwikkelingen volg jij om de onzekere toekomst tegemoet te treden? Via onze Menu’s van de Toekomst ontdek je wat jij kunt doen.

Een Menu bestaat uit rondetafelgesprekken over één gerecht, gefaciliteerd door onze professionals. Een Menu is geheel naar eigen wens samen te stellen, schaalbaar qua omvang en inzetbaar binnen of buiten de eigen organisatie.

Hieronder vind je de gerechten (thema’s) die in onze ogen interessant zijn om aandacht aan te besteden in een Menu. Met links naar inspirerende video’s, blogs of podcasts.

Wil je ook een Menu van de Toekomst ervaren? Neem dan contact met ons op via welcome@1ocean.nl.

Gerecht 1 Van prikklok naar werk-privé integratie

Vaste werktijden zijn handig en goed meetbaar. Maar het heeft ook nadelen, waaronder verlies van productiviteit en stress. Hoe integreer je werk met privéleven waarbij het ook nog beheersbaar is voor de organisatie?

Why do we work?

The way we think about work is broken, een productie van TEDx (Vancouver 2014). Klik rechtsonder in de video voor de vertaling.

Freizeit ist besser ohne Büro

Gaat dat nu echt wel zo goed samen werk en privé? De Zwitserse overheid is een campagne gestart. Klik rechtsonder in de video voor de vertaling.

Gerecht 2 Van huis-aan-huis verkopen tot growth hacking

Hoe val je in de toekomst nog op bij jouw droomklant. Welke instrumenten kun je allemaal inzetten en waar zit de meeste potentie? Gaat alles digitaal of blijft persoonlijk contact het meest waardevol voor jouw business? Kun je beide ook integreren?

Growth Hacking Introduction

Wat is het eigenlijk en hoe werkt het in de praktijk? Download de pdf.

Growth hacking

In 4 minuten uitgelegd!

Growth hacking voorbeelden

Vijf voorbeelden in één minuut.

Gerecht 3 Van werknemer naar ondernemer

Bij de 21st Century skills zijn creativiteit, communiceren, samenwerken en kritisch denken belangrijke vaardigheden. Precies het omgekeerde van wat veel mensen op school hebben geleerd. Wat moet je afleren en wat zou je moeten bijleren? En hoe doe je dat?

Wat moet er gebeuren zodat werken weer voor iedereen loont?

Vijf procent van de Nederlandse werknemers leeft onder de armoedegrens. Dat komt voor een belangrijk deel door flexibilisering van de arbeidsmarkt, blijkt uit een baanbrekende analyse van De Nederlandsche Bank. Hoe kan die ontwikkeling worden gekeerd? Klik op afbeelding voor downloaden pdf.

The future of jobs

Download het rapport Management summary van het World Economic Forum (WEF) rapport “The Future of Jobs”.

De Toekomst van banen

Econoom Andrew McAfee geeft zijn visie op de toekomst van banen in een Tedx talk.

Gerecht 4 Van fax naar blockchain

Bitcoins, zelf-rijdende auto’s, zelf-lerende computers, 3D geprinte huizen, organen en pizza’s, besturing via je hersenen, robots die je verzorgen, virtual reality, augmented reality, big data, blockchain, sensoren, drones, quantum computing, kunstmatige intelligentie, nanotechnologie, internet of things … De vierde industriële revolutie is in volle gang en alles wordt digitaal. Maar wat kun jij of je organisatie ermee?

The Fourth Industrial Revolution

Een filmpje van het World Economic Forum (WEF) over de vierde industriële revolutie.

BlockChain in drie minuten

3d printing, jong geleerd jong gedaan?

Gerecht 5 Van organogram naar zwerm

Hoe leid je een organisatie als de wereld om je heen steeds verandert? Er zijn steeds meer nieuwe organisatiemodellen, waaronder flexibele netwerken en zwermen van professionals die per project met elkaar samenwerken. Hoe zou jij je werk anders organiseren zodat je als organisatie en als persoon succesvoller wordt? Niet alleen binnen je organisatie, maar ook met klanten en leveranciers.

Wie wil blijven moet veranderen

Met zijn onconventionele bedrijfsfilosofie wil de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler voorbereiden op een onvoorspelbare toekomst.

Faal- en succesfactoren van Samenwerken

Wat zijn de grootste succes- en faal-factoren van Samenwerken volgens 400 LinkedIn contacten van leden van Facilitating Company?

Een onderzoek van Facilitating Company met medewerking van Francisca Frenks van XWebinar.nl

Gerecht 6 Van klant in het dorp naar klant in de wereld

Iedereen met een internetverbinding en telefoon kan internationaal ondernemen. De komende tien jaar komen nog eens drie miljard mensen online. Dat zijn niet alleen potentiële concurrenten, maar ook potentiële consumenten. Welke kansen biedt dat voor jou en je organisatie? En hoe verzilver je die vervolgens?

Internationaliseringsmonitor CBS

De Internationaliseringsmonitor beschrijft trends in internationalisering en de consequenties hiervan voor de Nederlandse economie en samenleving.

Why globalization is the only way forward

Een artikel van het World Economic Forum (WEF)

Gerecht 7 Van banklening naar Initial Coin Offerings

Geld is overal beschikbaar. Je kunt zelfs je eigen cryptocurrency maken en verhandelen op de beurs. Of gewoon vragen aan “De crowd”. Welke financieringsmethodes zijn volgens jou toekomstbestendig?

Crowdsourcing and Crowdfunding Explained

Een stukje geschiedenis van crowdsourcing en -funding

Alternatieve financiering

Een overzicht van verschillende alternatieve financieringsvormen opgezet door de Kamer van Koophandel

Cryptocurrency: What’s Coming in the Year Ahead?

Filmpje van Bloomberg over aankomende ontwikkeling van crypto currencies

Gerecht 8 Van VOC tot start-up community

Vernieuwen en aanpassen lijkt voor iedereen het sleutelwoord voor de toekomst. Maar hoe vernieuw je een organisatie, hoe vernieuw je jezelf? Zonder te verliezen wat je hebt opgebouwd.

The single biggest reason why startups succeed

TED lezing van Bill Gross over waarom startups succesvol zijn.