Stel …

het gaat niet zo lekker in je bedrijf. Jullie maken een goed product, maar de marges zijn te laag. Je wilt je tarieven wel verhogen , maar dat accepteert de markt niet. Dus de kosten moeten omlaag. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Mensen ontslaan geeft onrust en kost klauwen met geld. Je personeel is al jaren bij je in dienst. De ploeg is ervaren en die ervaring wil je eigenlijk niet kwijt. Wat als straks toch een grote opdracht valt? Dan heb je de mensen hard nodig. Maar ja, de grote opdracht is al een tijdje niet gevallen.

Hoe lang …

kun je het nog uitzingen? Totdat de markt in de gaten krijgt dat het bij jou niet zo lekker loopt. Dat is het laatste wat je wilt, twijfel bij je klant. Dus de beursdeelname gaat door. En je marketinginspanningen blijven op peil. Is er nog iets bij de leveranciers te halen? Kun je de inkoop nog wat knijpen? Maar daar zit ook een grens aan. Je wilt wel kwaliteit leveren. Wat kun je doen?

Wij begrijpen …

hoe moeilijk het is om je vaste kosten te verlagen. Bij 1 OCEAN is iedereen zelf ondernemer. We weten hoe het voelt. Maar we hebben iets ontdekt. Een beetje bij toeval. Iets dat op zich niet moeilijk is, maar wel anders. We ontdekten het doordat we zelf ook zo werken. Het enige wat je hoeft te doen is op een andere manier naar werk en werknemers te kijken.

Wat als …

Je je loonkosten zou kunnen verlagen, zonder iemand te hoeven ontslaan. Stel dat het mogelijk is om als organisatie te kunnen meebewegen in goede en slechte tijden. En stel dat werknemers zich buiten jouw organisatie kunnen ontwikkelen, ondernemender worden en meer energie krijgen. Dat is geen science fiction, maar een relatief eenvoudige optie die ook voor jou bereikbaar is. Omdat wij onze coöperatie voor jouw mensen beschikbaar willen stellen. We noemen dat Ondernemen in loondienst.

Ondernemen in loondienst

Bij 1 OCEAN kunnen werknemers parttime ondernemen. Naast hun huidige baan. En dat biedt waanzinnige voordelen voor jou als werkgever:

  • Het biedt een nieuw soort flexibiliteit
  • Het bespaart kosten, tijd en frustratie bij krimp en bij groei van de organisatie
  • Ondernemen in loondienst verhoogt de productiviteit, brengt meer plezier en energie in de organisatie
  • De organisatie onderscheidt zich positief in de arbeidsmarkt

Maak kennis met een andere kijk op werk: ondernemen in loondienst.

“Voor iemand die wil, is dit een perfecte optie” – Lodewijk Wijngaard, HR Director Boskalis Dredging and Inland Infra

Hoe werkt het?

1 OCEAN is een coöperatie van zelfstandige ondernemers met uiteenlopende vakgebieden. Onderling wordt kennis gedeeld, ondersteuning geboden en worden er nieuwe oplossingen bedacht. De zelfstandige ondernemers werken gemiddeld zo’n 1 dag in de week in of via de coöperatie. Daarnaast creëren ze hun eigen inkomsten als werknemer of als ZZP’er, leven ze van hun pensioen, of zitten ze nog op school.

De coöperatie is opgericht om ten dienste te staan van mensen. Dus ook van werknemers. Bij ondernemen in loondienst kunnen jouw werknemers een deel van hun tijd, bijvoorbeeld 1 dag in de week, inkomsten genereren als ondernemer. De coöperatie biedt de onderneming, collega’s, referenties, en het juridisch kader.

Het bijzondere is dat de tijdsbesteding niet vast staat, maar kan meebewegen. Dus als die grote opdracht bij je valt, dan kunnen de werknemers 100% ingezet worden in de organisatie. En in rustige periodes kunnen ze meer tijd besteden aan het parttime ondernemerschap. Bij 1 OCEAN is dat mogelijk omdat we elkaar helpen en ondersteunen.

Wat daarmee ontstaat is een werknemer die 100% van zijn kennis en ervaring inbrengt in de organisatie, maar niet voor 100% betaald hoeft te worden. Hij of zij besteedt namelijk een deel van zijn tijd aan het ondernemen en creëert daarmee extra inkomsten.

Waar start ondernemen in loondienst?

We komen bij je langs voor een intake. Daar bespreken we jouw uitdagingen in de organisatie. Uiteraard in volledige vertrouwelijkheid. Wat we daar bespreken blijft tussen ons. Vervolgens kijken we hoe Ondernemen in Loondienst het beste zou kunnen werken binnen jouw bedrijf. Voor welke werknemers is het interessant en welk traject past het beste bij jullie werkwijze. Als werknemer en werkgever er allebei achter staan, gaan we aan de slag.

Hoe ziet het traject eruit?

Ondernemen in loondienst bestaat uit vijf stappen:

  1. De werknemer leert tijdens een tweedaagse introductie hoe hij/zij parttime kan ondernemen naast de huidige baan
  2. Na de introductiedagen volgt een evaluatie met werkgever en werknemer waarin het vervolgtraject wordt bepaald inclusief het ambitieniveau
  3. De werknemer wordt gedurende 6 tot 12 maanden actief begeleidt in het parttime ondernemerschap
  4. Optioneel kan verdere specialisatie of bijscholing plaatsvinden

Waarom is dit zo bijzonder?

Veel werknemers zijn financieel afhankelijk van één werkgever. En dat maakt ze kwetsbaar. Door naast hun baan tevens te ondernemen, creëren ze extra inkomsten en ontwikkelen ze zich als ondernemende werknemer. Jij betaalt minder loonkosten, terwijl de werknemer beter presteert en overall waarschijnlijk meer gaat verdienen.

1 OCEAN zet een nieuwe norm. Omdat we overtuigd zijn dat het beter kan. Welkom in de toekomst.

Geïnteresseerd?

We komen graag langs om kennis te maken en vrijblijvend na te gaan of ondernemen in loondienst geschikt is bij jouw organisatie. Neem vandaag nog contact op met André, Lars of Gert Jan. Ze helpen je graag.

Eerstvolgende startdata introductiedagen*

28 en 29 maart

* vanaf 5 deelnemers kan een incompany traject gestart worden

gratis intake

Vraag vandaag nog een gratis intake aan bij André, Lars of Gert Jan voor een eerste kennismaking.

“Bedankt voor de inspirerende introductie cursus. Het ging allemaal sneller en soepeler dan verwacht. Nu bezig met de volgende stap. Leuk en spannend.” Senior projectmanager Siemens

“De cursus voldeed volledig aan de verwachtingen. De maandag na de cursus heb ik gelijk een afspraak gemaakt met een potentiele klant voor een concreet project.” Projectmanager Da Vinci college